Archive for 2009 05 08

Sigma DP2 teszt

És máris napvilágot látott az első Sigma DP2 teszt, mert valaki volt olyan szerencsés, hogy a kezei közé került a drágaszág, klikk a képre a tesztért.

Sigma DP2 teszt, erre tessék

Sigma DP2 teszt, erre tessék

Újabb részletes Sony infók

És már be is futott egy újabb adag infó:

Az új Alphák (A230, A330, A380) jelentős ergonómiai ráncfelvarráson estek át. Amellett, hogy a váz méretét csökkentették és némileg erősítették a márka stílusjegyeit egy teljesen átdolgozott menürendszert is belepréseltek a készülékekbe. Grafikus segítségként egy egész kis “kézikönyv” lett beleépítve. Szót érdemel még az alábbi megjegyzés is, miszerint HDMI csatlakozással lesznek felszerelve, növelve a Sony BRAVIA TV-kkel való kompatibilitást.

Íme az új menürendszer

Íme az új Sony DSLR menürendszer

A részletes termékleírás is kikerült az orosz oldalra, tessék mazsolázgatni sok “új” dologról már nem hullhat le lepel 🙂 Ahogy korábban meg volt említve, nincs szó videófelvételről és az érzékelők mérete sem nőtt.

Kattints a képre nagyobb mérethez!

Kattints a képre nagyobb mérethez!

Továbbá arról is szólnak a pletykák, hogy nem CF kártyafoglalattal fognak rendelkezni az új készülékek, hanem Memory Stick Pro Duo támogatottságot fognak élvezni és új akkumulátortípust is bemutatnak.

Mindkét lépés ésszerűnek tűnik a Sony részéről, hiszen a készülékek inkább az új felhasználókat célozzák meg, tehát számukra nem nagy érvágás a CF foglalat elhagyása és a Sonynak sem ártana fellendíteni a Memory Stick eladásokat, mert biztos rohad rajtuk 😀

Még több infó az új SONY DSLR-ekről

Tessék barátkozni vele, Sony Alpha A330:

Sony Alpha A330

Sony Alpha A330

A Sony egyre több információt csöpögtet az új készülékekről. 3 új DSLR már biztosra vehető, ezek az A230, A330 és A380 modellek.

  • Említést érdemel az új kiépítésű markolat, áttervezett vonalvezetés valamint a kamerák hátulja is kisebb ráncfelvarráson esett át.
  • Az A230 kifejezetten belépőszintű készülék, csakúgy, mint az elődje, az A200 volt, az A330 és A380 kapja a “Quick AF Live View” módot a 135°-ban kihajtható LCD kijelzővel.
  • ISO érzékenység 3200-ig emelhető (ebből hiszem, ha látom mi igaz…a képzaj nem volt eddig a Sony erőssége…)
  • Új menürendszer, felhasználóbarátibb rendezéssel.
  • Az érzékelőkkel kapcsolatosan említik az A380 14,2 megapixelt, az A230/330 valószínüleg 10,1 megapixelt kap.
  • Nincs említés mozgókép rögzítésről.

Az új 2009-es Sony DSLR vonal

Az új 2009-es Sony DSLR vonal

További hírek még várhatóak a közeljövőben, az biztos.

Pentax K7 CF kártyával

A kiszivárgott képek alapján nagyon úgy tűnik, hogy CF kártyanyílás lesz a készüléken, legalább is túl nagynak tűnik, ha SD kártyamérethez hasonlítanánk.

newk_banner[1]

cf-memory-pentax-k7[1]

Az új Pentaxok mindenhol ott vannak

A kanadai Pentax weboldalon igen termetes bannerben pózol az új készülék egy új, egy nappal korábbi dátummal.

k_teaser_en[1]

Valamint a Japán Pentax is létrehozott egy külön oldalt az új modellnek:

http://www.camera-pentax.jp/

pk-jp