Archive for 2009 06 04

Pentax K-7 teszt

pentax_k7_front[1]Az ephotozine is beállt a sorba, nem is húzom tovább a posztot, sok újat nem mondhatok a készülékről. A link itt, az értékelés pedig lent.

Annyira elégedett vagyok a K-7-tel, hogy úgy gondolom ez a legizgalmasabb kamera az összes közül, amik eddig megjelentek idén. Nagyszerű ellenfele lehet az Olympus E-620-nak, ami szerény véleményem szerint az egyik legjobb valaha is készített DSLR készülék.

Természetesen ez sem kivétel, nem vagyok teljesen elégedett vele. Van még mit fejleszteni rajta, például a videófelvétel módon, tökéletes minta lehet a Panasonic DMC-GH1 készüléke arra, hogyan is kéne csinálni. A gombok túlzottan érzékenyek, de lehet, hogy ez csak a béta készüléknek tudható be.

A jelenlegi Pentax felhasználók biztosan elégedettek lesznek a készülékkel, az új funkciók és a sokat javult képminőség párosítva a visszafele kompatibilitással az objektívek terén mind jó tulajdonság. Azok, akik még csak ismerkednek a Pentax-szal, egy új technológiával fognak találkozni, amit még soha nem láthattak és olyan funkciók állnak rendelkezésükre, amelyek jó szolgálatot tehetnek és fognak is.

Szép munka Pentax.

Olympus E-P1 vázlat #2

A korábban megjelent vázlat után (ami szemből ábrázolta a készüléket) itt a vázlat második része, ami hátulról ábrázolja.

e-p1_back[1]

Videó mód az Olympus mikro 4/3 gépén?

Egy kínai forrástól származik a hír, miszerint lesz videó mód a készülékben és külön piktogramot látott a felső módválasztó tárcsán a videó módnak…

Újabb Olympus PEN oldal

Semmi extra, csak a videók nagyobbak. Link.

Egyre biztosabb a D300 halála

  • Az Amazon jelenleg $1,551.89-ért (313,490 ft) kínálja a Nikon D300-at
  • Továbbá a Best Buy üzletlánc is raktársöprést tart D300-ból, de csak bizonyos üzleteiben
  • A Nikon müncheni szervízközpontja az eBay-en árulja a maradék új Nikon D300-aikat “végső kiárusítás” címszóval 1,379 euróért (395,900 ft)
  • Egyre több jel utal a D300 utódjának érkezésére…érdemes figyelni

Új mintaképek és videó Pentax K-7-ből

Pentax K-7

Pentax K-7

Rengeteg (15db) új RAW kép és egy új videó is felkúszott a netre a Photography blog jóvoltából. A képek alant, videó a linken. A videó a legmagasabb minőségi fokon és 1536 x 1024 @ 30 fps beállításokkal készült.

olvasásának folytatása

Pentax K-7 hivatalos ár

Japánban beárazták a webshopok a Pentax K-7 készüléket és elég csinos kis összeg szerepel az árcédulán…

¥116,798, azaz jelenlegi árfolyammal számolva kb 244,900 ft.

http://kakaku.com/item/K0000036023/

Vízalatti tok Canon 60D-hez

Valószínűleg elírás lehet, de azért egy postot megér, hátha elsiették a dolgot a B&H-nál 🙂

Képre kattintás után megnő

Képre kattintás után megnő

Pentax K-7 a K20D utódja?

Persze, hogy nem, de ezt már korábban is rebesgették. Most viszont a Pentax UK szóvivője is megerősítette az információt.

“A K-7 nem cseréli le a K20D-t.”

Váó.