Archive for 2009 06 15

Még több kép az E-P1-ről!

ceqOQEWbD00mw[1]
ceux61qZmZoI[1]

ce1QccFv1Bqjc[1]

ceuBgcT7iveY[1]

Panasonic DMC-TZ7 (DMC-ZS3) gyorsteszt

Az engadget lekezelte a Panasonic új bridge zászlóshajóját és nagyon kellemes benyomást tett rájuk. Link itt, értékelés a kép alatt.

panasonic-dmc-zs3-unboxing-08-600[1]

Értékelés

A Panasonic DMC-TZ7 (DMC-ZS3) egy komoly tudású gép kompakt testbe zsúfolva. Meglepő teljesítményt nyújtott minden szituációban, amiben csak kipróbáltuk és a fantasztikus objektív az elején teszi rettentően sokoldalúvá egy hétköznapi point-and-shoot kompakttal szemben. De nem mindenki számára elérhető, hiszen a $400-os árcédula a legnagyobb hátránya a készüléknek. $150-ral kevesebbért már a DMC-TZ5-tel találjuk szembe magunkat, vagy hazavihetjük a Samsung SL820-at (IT100), amelyek megnyerték a korábbi tesztjeinket.

Tehát ez az a tipikus “ha megvan rá az okod” szituáció. Ha megvan, ez a készülék az adu ász.

Olympus E-P1 kiegészítők

Szokás szerint hivatalos bejelentés előtt még kicsúsztak ezek is a netre. Kereső, bőrszíj, vaku, adapterek.

Olympus E-P1 kiegészítők

Olympus E-P1 kiegészítők

1 tonna Pentax K-7 mintafotó Kínából

16 darab új képet hordtak fel a bányából és egyből fel is pakolták a legközelebbi kínai fórumra, erre tessék a többi képért.

Kattintásra megnő

Kattintásra megnő

Kattintásra megnő

Kattintásra megnő

Kattintásra megnő

Kattintásra megnő

A Pentax K-7 fejlesztésének története

Kezdésként a képek

pentax_k7[1]

olvasásának folytatása

Sigma 150mm f/2.8 makró obiteszt

Új teszttel szolgálhatunk a 3rd party gyártók királyának a Sigma palettájáról, egész pontosan a 150mm Macro f/2.8 EX DG APO objektívéről van szó. Link a poszt elején, értékelés lent.

Értékelés

A Sigma 150mm f/2.8 széleskörű felhasználhatóságot biztosító objektív, akár full frame-es készülékre is és nem csupán makró, hanem portré feladatok ellátására is alkalmas. A torzítás elhanyagolható azonban a vignettálás jelentős. Az autofókusz “hunting” mentes és gyors, viszont a beremegés okozta homályosodást nem korrigálja. Az objektív elképesztően éles képet ad az egész képről már 4-es fényértéktől és afelett. Ez igen nagy játékteret biztosít a DOF-fal való variálásnak. És nem pontosan erre való egy full frame kamera?

4 Nikon objektív kifut

Legalábbis a B&H áruház kínálatából szépen tűnnek el, ami jel lehet. A kérdés, hogy érkezik-e pótlás, és ha igen vajon mikor.

  • Nikon 24mm f/2.8 Nikkor AIS MF
  • Nikon 28mm f/2.8 Nikkor AIS MF
  • Nikon 35mm f/1.4 Nikkor AIS MF
  • Nikon 55mm f/2.8 Micro Nikkor AIS MF

1 készülék 3 teszt: Olympus FE-5000

Rendhagyó poszt következik. Kérésre posztoljuk 1 készülék 3 különböző oldalon található tesztjét. Amennyiben az olvasók között szintén akad olyan, aki vásárlás előtt áll és nem talál/lusta keresni/nincs az oldalon olyan teszt a kiválasztott készülék(ek)ről írjon egy emailt nekünk és szívesen összeszedjük a teszteket, amennyiben fellelhetőek. Szóval akkor következzen az Olympus FE-5000.

olvasásának folytatása

Nikon Coolpix S220 promó oldal

nikp1

Egyre több oldalon botlok bele a Nikon S220 promókampányába a neten, ami el kell ismerni szépre sikerült. Ellenben az korábbi S220 teszt fényében fenn áll a gagyi készülék-jó marketing esete. olvasásának folytatása

Nikon Coolpix S220 teszt [magyarul]

Klikk ide! Klikk ide!

Továbbra is maradunk Nikon vizeken, az ezsgé újabb tesztet böffentett ki magából mégpedig a Nikon Coolpix S220-ről és nem igazán tetszett nekik, amit a készülék nyújtott. Link itt, értékelés lent.

Értékelés

Megjegyzésre érdemes, hogy nem ez az első ultrakompakt gép a Nikontól, ami nagy csalódást okozott. Az ember nem érti, hogy fordulhat elő ilyen, ugyanis innentől felfelé már élvonalbeli gépeket produkál a gyártó. A rossz képminőség miatt valószínűleg még a márka szerelmesei sem lennének boldogok ezzel a géppel, főleg amíg ilyen gépeket is lehet kapni, méghozzá sokkal olcsóbban.