Archive for 2009 06 25

Sigma DP2: Lightroom vs Sigma Photo Pro

sigma-dp2[1]

A neutralday letesztelte az Adobe Lightroom legújabb verzióját (2.4) és összehasonlította a Sigma Photo Pro szoftverével, a végeredmények itt láthatóak.

Olympus E-P1 vs Leica D-Lux 4 vs Sigma DP2 vs Nikon P6000

200906232305[1]Az imageinsidernek köszönhetően mind a négy, címben szereplő készülékkel készített, lent látható képet tölthetitek le RAW formátumban, természetesen ZIP-be tömörítve.

200906240006[1]

Canon EOS 2000D jövőhét kedden?

A Canonrumors kapott egy fülest, miszerint az EOS 2000D bejelentése jövőhét kedden (2009.06.30) lesz esedékes. Legalábbis bejelentést szerveznek aznapra, de mi más lehetne az, ha nem a 2000D, hisz a Canon igencsak le van maradva belépőszintű készülékekkel a konkurensei mögött.

2000d

Továbbá a legutóbbi pletykával is egybecseng, miszerint 2009 Júniusában tervezi bejelenteni a Canon az 1000D utódját. Júniusból pedig nincs sok hátra.

Fuji 2009 tervek

“A Fuji nem gyárt professzionális fényképezőgépet idén”  mondta Diane Rainey a Fujitól.

Hozzátette: “Azonban továbbra is folytatjuk a jelenleg már megjelent készülékek támogatását.”

A cikk többi része itt található.

3 Olympus E-P1 teszt 1 posztban

E-P1-B-aPen-A[1]

Canon Powershot E1 teszt

Ezzel a fantasztikus külsővel megáldott készülékről tett közzé tesztet az imaging resource. Linkért katt ide, értékelésért kicsit lefele.

Canon-E1[1]

Értékelés

Ahogy a Canon Powershotoktól tipikusan elvárható, az E-1 igen jól teljesít minden tekintetben. A színek nagyon pontosak, a telítettség is jó. A világossági zaj magasabb ISO értékeknél már gyakran előfordul, de a részletek nem vesznek el az alacsony ISO értékek mellett. Az E1 egész gyors készülék, megfelelő zár késéssel és sorozatfelvételi módban is elfogadhatóan működik. Az E1 4x-es optikai zoommal ellátott objektíve igen jó képminőséget nyújt, alacsony torzítással és minimális homályosodással a széleken. A külső inkább a fiatal korosztályt célozza meg enyhe Hello Kitty beütéssel, de a készülék tagadhatatlanul jó képeket készít.

Pentax W80 bejelentés

Új vízálló Pentax kompakt jelent meg, Optio W80 néven. A készülék 3 színben lesz elérhető: ezüst, kék és piros.

pentax-w80-b-800[1]

Specifikációk

  • 12,1 megapixeles felbontás
  • 1/2,3″ CCD
  • 4 méter mélységig vízálló
  • 5x-ös optikai zoom (28-140mm)
  • Háromféle képstabilizátor
  • 2,5″-os LCD kijelző (230k pixel)
  • Arc- és pislogás felismerés
  • HD videofelvétel (1280×720 @ 30fps)

iPhone 3G S mintaképek

Az alábbi képre kattintva egy kis flickr galériában találhatjátok magatokat, ahol egész pontosan 19 kép található. Mindegyik képet az újgenerációs iPhone-nal, az iPhone 3G S-sel készítettek. A képek teljes méretig nagyíthatóak.

ip3gs

Professzionális Olympus PEN várható

A BJP magazin kifaggatta Akira Watanabe-t és Miquel Angel Garcia-t az Olmypustól – nagy terveik vannak még az Olympusnak a 4/3-dal:

“Természetesen az Olympus szeretné megszólítani a professzionális fotósokat is – mondta Garcia – és ennek egyik útja, hogy keresőt és vakut integrálunk a készülékbe, melyben az E-P1 hiányt szenved. Elsődleges célunk az első modellel az volt, hogy olyan készüléket készítsünk, amely felhívja magára a figyelmet a kompakt fényképezőgép felhasználók között is.”

Azonban a a professzionális fotósok igényt tartanak beépített keresőre, kívánságuk pedig az Olympus számára parancs Watanabe úr kijelentése alapján.
“Jelenleg a jövőbeli modellekre készülünk, hogy belesűritsük a keresőt is a készülékbe, csakúgy mint a vakut.”