Archive for 2009 06 27

Canon IXUS 980 IS teszt

Az imagingresource tett közzé egy tesztet a prémiumkategóriás Canon ultrakompakt királyáről királynőjéről az IXUS 980 IS-ről. Link itt, értékelés a kép alatt.

Canon IXUS 980 IS

Canon IXUS 980 IS

Értékelés

Túllépve a szurkálódásainkon a minőség miatt a 14,7 megapixelen, a Canon IXUS 980 IS egy remek készülék. A kép szélei kissé problémásak nagylátószögű állásban, kromatikus aberrációval, de ez a hiba előjön az összes ilyen kategóriájú készüléknél ekkora méretben. A képminőség sokat javul közép és telefotó állásban. A hordósodás széles látószögben nem zavaró, valamint szinte érzékelhetetlen telefotó állásban. A Canon IXUS 980 IS színei erőteljesek és élénkek némi túlzott telítettség tapasztalható a piros színeknél, de ez nem zavaró.

A Canon IXUS 980 IS nem csak az új zászlóshajója az IXUS szériának, hanem a legjobb IXUS, amit valaha is használtam.

Casio Exilim EX-S12 teszt

Folytatjuk a teszteket a Casio készülékével, hisz eléggé elhanyagoljuk őket itt. A link itt, értékelés a kép alatt.

Casio Exilim EX-S12

Casio Exilim EX-S12

Értékelés

Az EX-S12 ultrakompaktként teszi a dolgát. 12 megapixeles, 3x-os optikai zoomos készülék 130g-os súllyal, amibe az akkumulátor is benne van és az erős, megnyerő fém külsővel, mindössze 17mm-es “vastagságával” a legvékonyabb ponton. Ezt a felsorolást tovább bővíti a készülék belső tulajdonságainak listája, amely több komolyabb készüléket is megszégyenítene a 2,7″-os LCD kijelzőjével, fejlett arcfelismerő képességével, automatikus fényerő korrekcióval, beállítható portréüzemmóddal, sorozatos vakuhasználattal, és mindennek tetejébe HD felbontású mozgóképfelvétellel és a nagyszerű képminőségével ezért az árért szinte ajándék.

Canon Pixma Pro9000 Mark II teszt

A fotózáshoz persze a képek előhívása is hozzátartozik, aki pedig ezt otthon szereti elvégezni annak nem utolsó szempont a minőség. Az alábbi linken találhattok egy Canon Pixma Pro9000 Mark II tesztet.

2728[1]

Casio Exilim EX-FC100 teszt

Az alábbi linken megtalálhatjátok a Casio Exilim EX-Fc100 tesztjét a digitalcamerainfo jóvoltából.

Casio Exilim EX-FC100

Casio Exilim EX-FC100

Olympus E-620 teszt

Kezdésként egyből itt a dcresource frissített Olympus E-620 tesztje, itt a link hozzá.

camera-front-angled[1]

Londoni Olympus E-P1 bemutató

Olympus E-P1

Olympus E-P1

Az Olympus londoni E-P1 bemutatóján részt vett a seriouscompacts is és összeszedték néhány sorba és képbe tapasztalataikat, erre tessék.

Ma teszt nap lesz – 2 óránként 1 teszt

Lesz ma itt mindenféle készülék, amiért érdemes lesz visszanézni, egy kis ízelítő a mai menüből:

  • Casio EX-FC100
  • Olympus E-620
  • Canon Pixma Pro9000 Mark II fotónyomtató
  • Vízalatti kamerás összehasonlítós teszt