Új Sony DSLR hírek!!!

Az időjárással kapcsolatban is egész jó volt a tippünk, de inkább visszatérünk a mi asztalunkhoz – fényképezőgépek. Méghozzá a Sony jövőben megjelenő DSLR készülékeiről pletyizünk, mert a pr-hez érkezett egy email a korábban felsorolt Sony DSLR spekulációlistával kapcsolatban.Vigyázat, hosszú post lesz 😉

Sony DSLR Alpha A800

“A felsorolás a Sony jövőben megjelenő készülékeiről helyes volt. A 200-350 készülékek csak átmeneti készülékek voltak. Az emberek azt hitték, hogy az A200 az A100 utódja volt. Hát nem az – az 500-as széria lesz az. A 230-380 szintén csak átmeneti modellek, amíg a Sony ki nem dolgozza a tökéletes megoldást a videofelvétel beépítésére.

A Sony-t nem érdekli, hogy a Canon mit csinál.

Ők csupán a videó funkció beépítésére koncentrálnak a Red miatt, mivel a Sony gyakorlatilag egyeduralkodó volt a digitális videó szegmensben. A stúdiók 99%-a Sony készüléket használt. Aztán jött a Red és viszonylag olcsón kezdte árulni a felszereléseket a független készítőknek. A Red igazi előnye a 35mm-es érzékelőkben rejlik, amely rendkívül művészi DOF-t biztosít. A Red készült előrukkolni a Scarlet-tel, de a Sony szabályosan kinyírta azt a projectet az XDCAM EX1 és EX3 kameráival. A Red-nek vissza kell kullognia a tervezőasztalhoz. Az XDCAM gyakorlatilag világszerte elterjedt alapvető broadcast megoldás. A Sony kishíján uralja a broadcast szegmenst is. A Red készülékek nem teljesítenek annyira jól, mint ahogy azt az új generációs modellektől korábban elvárták volna, úgyhogy a Sony tervei között szerepel, hogy lenyomja olcsóbb és jobban teljesítő HD videofelvétel funkcióval ellátott DSLR készülékekkel. A Canon nem ellenfél a Sony számára. A Red igen. A Sony professzionális videó szegmense rendkívül sikeres és megbízható. Egyetlen gyártó sem volt még képes olyan rohamra, amely a Sony-t meghátrálásra bírta volna. A Panasonic egyszer megpróbálta az saját M2-es formátumukkal, de a Sony azonnal válaszolt a Betacam-mal (Nem azonos a Beta-val). A Panasonic M2 formátuma gyorsan feledésbe merült. A csatornák vezetői, akik az M2 mellett tették le voksukat elvesztették állásaikat. Azóta él az iparágon belül a híres-hírhedt idézet:

“Sose rúghatnak ki,

ha Sony-t vásárolsz.”

A megbízhatóság az egyik ok a sok közül, hogy miért választják a Sony-t. Ami valójában érdekes az az, hogy míg a Red 35mm-es érzékelője 8 megapixeles felbontást biztosít, a Sony EX1 (és EX3) csak 2 megapixellel dolgozik, ám ugyan azt a képminőséget és alacsony megvilágításnál készített felvételi teljesítményt nyújtja az 1/2″ méretű CMOS ellenére is. A Sony erőssége abban rejlik, hogy ő tudhatja magának a világ legtapasztaltabb érzékelő gyártójának járó címet és a miniatürizálásban szerzett tapasztalata is világszinten a legelismertebb.

Egyik oka, hogy a Sony belépőszintűnek hívja a legutóbb bemutatott 3 készülékét az az, hogy valóban annak készültek, kis keresővel. A korábbi 3 modell nagyobb volt és kissé több funkcióval rendelkeztek, mert szükség volt rájuk, hogy áthidalják az űrt a még meg nem jelent 500-as széria között. A Sony kijelentette, hogy 5 kamerát akartak. Hát meg is van nekik. Most, hogy az 500-as, 800-as és az 1000-es sorozat is készülőben van, a felhozatal teljes lesz – 10 készülék. Le lehet ellenőrizni, hogy a Sony leginkább a FullFrame formátum felé tolja az objektív vonalát is. Ez is azt bizonyítja, hogy a Sony 3 fullframe készülékkel szeretne jelen lenni a piacon kiváló minőségű Carl Zeiss és G objektívekkel párosítva.

A Sonynak szüksége van DSLR készülékekre, mert a közeljövőben várható egybeolvadás a mozgó- és állóképekkel soha nem látott lehetőségeket adhat, közel olyan mértékű lesz a változás, mint a váltás analóg fényképezésről digitálisra, vagy fekete-fehér után a szines film megjelenése. Továbbá azért is fontos ez a Sonynak, mert szüksége van egy komoly image-re, hogy el tudja adni a digitális P&S kompakt készülékeit is.

A Sony célja: Első lenni a DSLR piacon. Ez vezérli az embereket a DSLR tervezőasztaloknál. Az idáig megjelent készülékek csak korai próbálkozások, előszelei a jövőben várható hihetetlen fejlődésnek.

A Sony meg akarja hódítani a DSLR piacot és úgy hiszi, hogy komoly támadást fog indítani az uj szuper videó-állókép felvételre képes DSLR készülékeivel, kezdve az A1000-rel.

Az A800 és A1000 készülékek fullframe-esek lesznek.”

Hozzászólás