Archive for 2009 07 20

Panasonic Lumix DMC-FS25 teszt

Panasonic Lumix DMC-FS25

Panasonic Lumix DMC-FS25

A DCR szolgáltatott egy szép hosszú és részletes tesztet a Panasonic egyik kompakt készülékéről a Lumix DMC-FS25-ről. Link itt, értékelés lent.

Értékelés

Az FS20-szal összehasonlítva az FS25 több jelentős fejlődési lépcsőfokon lépett feljebb, mint például a nagyobb optikai zoom, nagyobb képfelbontás és használhatóbb Intelligens Auto mód, de ez nem feltétlenül lehet elég, hogy az ember váltson az FS25-re.

A készülék remek választás lehet egy kezdő fotós számára, amely hagy némi lehetőséget a beállítások kézi vezérlésére a képek készítésekor. Néha hihetetlenül jó képeket lehet kihúzni a készülékből, viszont néha elképesztő csalódás a végeredmény, így marad a fejvakarás és a végszó: Az FS25 kizárólag a belépőkategória ajtaján nyer bebocsájtást, feljebb nem.

Canon EOS 500D 378. teszt

camera-front-angled[1]

Július 10.-én frissítették legutóbb a tesztjüket a dcres-nél a srácok, szóval a kukacoskodók biztos megtalálhatják a tűt a szénakazalban. Canon EOS 500D teszt a dcres-től itt.

Pentax P70 teszt

Pentax Optio P70

Pentax Optio P70

Újabb PGB teszt érkezett most épp a Pentax P70-ről. A sebességével elégedetlenek voltak, de a képminőség elfogadható, bővebben ide kattintsatok a tesztért, értékelés lent.

Értékelés (5 pont-ból)

Design 4
Funkciók 4
Kezelhetőség 3
Képminőség 3.5
Ár/érték arány 4


Hozzátennénk halkan, hogy az összpontszám, amit kapott 3.7
ha kiszámoljuk, szóval valójában Above average értékelést
érdemelne, összehasonlítva pl egy korábbi Sony T90 teszttel.

Pentax K-7 hírek #1

Igen itt is lesz némi sorozat beütése a dolognak, hisz Pentax hírekkel is lemaradtunk néhány napot (hetet), szóval lesz még itt folytatás.

Főként ricehigh-tól szemezgetünk:

Nikon MX

Na jó ez a vicc kategória, természetesen semmi igazságtartalom nincs benne – a kép és a leírás is egy kínai fórumról lebegett ide.

  • 24.8 megapixeles full frame szenzor
  • 1080p videofelvétel 24/30/60fps sebességgel
  • 100%-os átnézeti kereső
  • Nikkor 10-70mm f/1.2 objektív

nikon-MX[1]

Nagyrészt az Olympus E-P1-ből lett összeollózva a kép, irigykednek a Nikonosok, mi? 🙂

Olympus mju TOUGH 6010 bejelentés

Az Olmypus bejelentett egy újabb túlélőkompaktot a nyári szezonra. A típusszám 10-zel növekedett a korább mju TOUGH 6000 modellhez képest, és a megapixelek száma is kettővel (10 helyett 12 megapixeles felbontás). A további “forradalmi” újítás, az Olympus E-620 készülékben már bemutatott Art filterek, de ebben a készülékben Magic filter a nevük. További specifikációk és sajtóbejelentés itt található angolul.

Olympus mju TOUGH 6010

Olympus mju TOUGH 6010