Archive for 2009 07 22

Új Canon obi pletykák

És egy kis pletyka is jut mára cr jóvoltából.

  • 10 percen belül 3 emailt is kapott a canonrumors, melyek azt állítják, hogy a Canon meg fogja jelentetni a 24-70 f/2.8L IS II és 70-200 f/2.8L IS II objektíveket Augusztus végéig.
  • Egy olvasó alapján, aki professzionális sportfotósnak vallja magát azt állítja, azt tanácsolták neki, hogy ne most vegyen 300 f/2.8L IS objektívet, az 500 f/4L IS objektívre szintén ezt a tanácsot kapta.
    Év elején már szállingóztak olyan hírek, hogy frissülni fognak a nagy fehér objektívek az Olimpiára és a Futball Világkupára.

    2008 őszén azt az információt kapta a cr szerkesztője, hogy a Canon 12-24 hónapon belül frissíteni fogja a nagy fehér objektíveit.

  • Ezek alapján az új L-es makró objektív pletyka is valós lehet.

Canon Hibrid képstabilizátor rendszer

A Canon bejelentette új fejlesztését, amelyet “Hybrid Image Stabilizer” névre keresztelt. Amely mégjobb, mégszuperebb és mégjobban lehet marketingelni vele. Itt a link a sajtóbejelentéshez.

CanonHybrid[1]

Fél évnyi napsütés

A kép 2007 December 19. és 2008 Június 21 között készült

A kép 2007 December 19. és 2008 Június 21 között készült

A képek Camera obscura, azaz lyukkamerás (bárki által könnyen elkészíthető) megoldással készültek. Ilyen és ehhez hasonló képeket találhattok a következő linken található galériában.

Sony Alpha DSLR-A330 teszt [magyarul]

AlphaDSLR-A300_comp_500d[1]

A pixinfó körbenyálazta az új belépőkategóriás Sony DSLR készülékek közül a középső A330-as modellt. Linket itt találtok, értékelést pedig lentebb. Ja és tegyük már hozzá, hogy az értékelés utolsó mondata számunkra is sokat sejtető.

Értékelés

Nem láttam piackutatásokat a Sony előző DSLR szériájának eladásairól. Józan ész azt mondatja velem, hogy az árérzékeny vásárlók biztos a „legkisebbet” a megszállott technomániások pedig inkább a legtöbbet tudó modellt választanák. Ennek azért ellentmondhat, hogy a Sony Alpha DSLR-A330 egy elég jó kompromisszum a kettő között. Pont mint az elődje. Az élőkép és a kihajtható LCD egy elég ütős érv lehet az olcsóbb A230-cal szemben, és akinek nincs feltétlenül szüksége 14 megapixelre, ugyanazokat a szolgáltatásokat kapja, mint az A380-ban.

De ha már az elődöt hoztam szóba, azt is meg kell jegyeznem, hogy az új modell nem jelent nagy előrelépést a korábbi generációhoz képest. Nem hiába a kezdő, fiatalabb vásárlókat célozza meg. A technikai újdonságokra pályázó vásárlók nem sok érdekességet találnak majd rajta. Kisebb lett, mindent elmagyaráz és szánkba rág, nem rettenti a kezdőket egy egész gomberdővel, de ezen kívül nem sok újdonsággal kecsegtet.

Kiérdemesült Sony A300-unkat tehát nem érdemes lecserélnünk az új szériás masinára, csak ha képtelenek lennénk tovább élni a fenti újítások, vagy a HDMI kimenet nélkül. Ráadásul a gép az előző modellt megszokott kezeknek fogásban és kezelhetőségben is visszalépés. „DSLR-ország” friss polgárainak vonzó alternatíva a Sony A330 hisz minden szolgáltatást megad, amit az elődje, vagy az egyel drágább modell, a régi gépről továbblépni vágyók pedig várjanak egy kicsit, hátha befut hamarosan egy Sony A700 utód is!

Olympus mju 7010 bejelentés

A belépőkategóriás kompaktok után bejelentette az Olympus a mju (Amerikában Stylus) 7010 készülékét is.

Olympus mju 7010 specifikációk

Olympus mju 7010

Olympus mju 7010

  • 7x-es optikai zoom (28-196mm)
  • Kettős képstabilizátor
  • 2,7″-os HyperCrystal II LCD kijelző
  • 12 megapixeles felbontás
  • Intelligens Automata mód
  • Továbbfejlesztett Arcfelismerés
  • Magic Filterek
  • TruePic III képfeldolgozóegység
  • Videofelvétel hanggal (VGA)
  • xD és microSD kártya kompatibilitás

Új Olympus kompaktok (FE-5020, FE-4000, FE-26, FE-46)

A Fuji után az Olympus is kiszórta a következő adag kompakt készülékeit, az új modellek 2009 Augusztusától lesznek elérhetőek.

FE-5020

Olympus FE-5020

Olympus FE-5020

  • 5x-ös optikai zoom (24-120mm)
  • Digitális képstabilizátor
  • Intelligens Automata mód
  • Továbbfejlesztett Arcfelismerés
  • 12 megapixeles felbontás
  • 2,7″-os LCD kijelző
  • Magic Filterek
  • Videofelvétel hanggal (VGA)
  • xD és microSD kártya kompatibilitás

olvasásának folytatása

Panasonic GH1 teszt a dpreview-tól

panasonic_gh1-470x400[1]

A dpreview is kiteregette a maga szennyesét a Panasonic Lumix DMC-GH1-el kapcsoaltban, a szokásosan részletes tesztért kattintsatok ide, az értékelés pedig lentebb található.

Értékelés

Felépítés: 8.5/10
Ergonómia, kezelhetőség: 8.5/10
Szolgáltatások: 9.5/10
Képminőség: 8.5/10
Teljesítmény (sebesség): 9/10
Érték: 8/10

Nagyon Ajánlott

Még több új Fuji fényképezőgép modell

A tegnapi F70 EXR és S200fs mellé csatlakoznak az alábbi új FinePix modellek:

fuji finepix 2009fu

  • Fujifilm FinePix Z35
  • Fujifilm FinePix J30
  • Fujifilm FinePix A170

Mindegyikből több színverzió készül, további információ és specifikáció a hajtás után.

olvasásának folytatása

Twitter és Plurk elérhetőség

twpl

Szemfüles olvasók kiszúrhatták már a jobboldali menüben történt apró – ideiglenes – változásokat. Örömmel jelenjük be, hogy eszméletlenül áptudétek vagyunk és kissé lassan, de azért meglovagoljuk mi is a mostani webes trendeket. Akinek bármi ötlete, javaslata, óhaja-sóhaja támadt az oldallal kapcsolatban – hogyan tehetnénk jobbá, mi az ami hiányzik, mi az ami nagyon nem kéne kérjük ossza meg velünk véleményét, drága látogatókkommenteljetek.

Továbbá aki megmarad a jól megszokott RSS feed-nél kattintson a feedekben alkalmanként megjelenő google reklámokra támogatás gyanánt – köszönjük.

2 az 1-ben: Pentax Optio X70 tesztek

Pentax Optio X70

Pentax Optio X70

Két Pentax Optio X70 teszttel is szolgálhatunk nektek a mai napon. Egyiket a trustedreviews a másikat pedig a steve’s digicam biztosította és aki egy ultrazoom készüléket keres magának nyárra utazáshoz vagy csak úgy, jobb ha fejest ugrik a tesztekbe.

  • Trustedreviews – link
    Értékelés: A Pentax X70 egy nagyon jó készülék az egyik legnevesebb gyártótól az iparágból és nem okoz gondot neki jó képek készítése a magas optikai zoom ellenére sem, ami a remek képstabilizáló rendszernek köszönhető. Fogása kézre eső és kisebb súllyal rendelkezik, mint a kategóriában jelenlévő vetélytársainak, ellenben jelentős problémák merülnek fel már közepes ISO érzékenységnél is és a viszonylag gyenge teljesítményű akkumulátor is negatív pont.
  • Steve’s Digicam – link
    Végszó: A Pentax nagyon jó munkát végzett az első saját készítéső mega-zoom készülékével. Az Optio X70 nagyszerű képminőséget, optikát, megfelelő teljesítményt és rengeteg felhasználóbarát funkciót tud nyújtani a készülék tulajdonosának. Nem egy egyszerűen használható készülék, ellenben nagyon hasznos fotós társ. Az egyedüli problémák közé a “remegő” optikát, a kényelmetlen EVF-et és a gyenge akkumulátort tudjuk sorolni. Ezekkel a negatívumokkal egyutt azonban úgy érzem, hogy a Pentax kitett magáért az Optio X70-nel és méltó vetélytársa lehet a kategória többi tagjának.