Archive for 2009 07 25

Panasonic + M4/3 = 2009 09?

A legújabb pletykák arról szólnak, hogy a Panasonic mikro négyharmados készüléke 2009 szeptemberében lesz végre valahára bejelentve. A hír a photobusiness.fr interjújából ragadtuk ki és olyan egzotikus újdonságokat ígér a Panasonic technológiai újdonságokért felelős managere, hogy az állainkat a padlóról fogjuk felkaparni kiskanállal. Várjuk.

Nikon D5000 teszt [D5000 vs 500D?]

Nikon D5000

A fényképezés öbléből sodorta idáig a víz ezt a tesztet a Nikon D5000-ről.

Linket itt találtok hozzá és az értékelés lejjebb található, melyet ajánlunk MINDENKINEK, aki Nikon D5000 és Canon EOS 500D között vacillál.

Értékelés

Mindent egybevéve, nagyon ajánlott készülék a Nikon D5000 bárkinek, aki sok funkcióval felvértezett DSLR készüléket keres a belépő árkategóriában. A piacon lévő széles kínálat szinte mindent lefed – némelyik készülék több funkcióval rendelkezik a többinél, némelyik olcsóbb a többinél. A képminőség, melyet a D5000 nyújt még a drágább készülékeket is megszégyenítheti, és ha lejjebb adja az ember az igényeit akkor egy hatalmas lehetőséget szalaszt el, melyet a D5000 kínál.

A videó funkció, ami a D5000-ben helyet kapott közel van a tökéleteshez, amit eddig DSLR készülékben láthattunk. A kihajtható LCD kijelző hihetetlen segítség tud lenni a videók felvételezésekor. A fileformátummal könnyű dolgozni és a 24p felvételi mód egyszerűen elképesztő.

Ha a Nikon D5000-ret össze akarjuk hasonlítani a Canon 500D-vel, akkor nehéz dolgunk lesz kiválasztani a győztest kettejük közül. Ezek a fényképezőgépek annyire megegyeznek minőségi kérdésekben és funkciókban, hogy muszáj az alapján dönteni, hogy személy szerint kinek melyik esik jobban kézre. Bármelyiket is válassza az ember, nem hibázhat.

Olympus minifilm

Hát igen ez annyira szombati, hogy már majdnem vasárnapi. A hangot jobb, ha kikapcsoljátok, mert szerintünk elég idegesítő, de mindenesetre az alapötlet megérdemli, hogy közszemlére tegyük az Olympus stop-motion technológiájával készült kis minifilmjét, amelyben egy “farkas” üldözi a disznót.

Canon EOS 5D @ 2000fps

Természetesen nem az 5D-t bírták rá ilyen gyors fevételezésre, hanem egy gyorsabb kamerával vették fel a tükörfelcsapás műveletét, kattintsatok az alábbi képre – új ablakban nyílik a videó.

c5d2kfps

A videofelvétel Phantom HD kamerával készült.