Archive for 2009 07 26

Panasonic bejelentések a jövőhéten?

Az Olympus és a Fuji után a Panasonic is valószínű, hogy új modelleket fog bemutatni a jövőhéten. Alapozzuk ezt az elmúlt évekre (konkrétan 5 évre visszamenőleg), hisz az alábbi felsorolásból feketén-fehéren kivehető, hogy Július végére tartogatja néhány digigép bejelentését a Panasonic.

Nikon D2Xs a forgalomban

Legalább is New York államban ők figyelik a kereszteződéseken áthajtó szabálytalankodókat, ám egy heroinfüggő szerelő meglovasította nagy részüket. El tudnátok képzelni, hogy ez Budapesten megvalósuljon? Na a lopás persze nem kérdés, de hogy ilyeneket felszereljenek…

Igazi vasárnapi blikkes hír, de mára ez is jó nem? Na ugye. Katt a videóra, új ablakban nyílik.

nypd

Nikon D90 Snorricam-on

A Snorricam egy fényképzőgép/kamera váz tartó Einar Snorri és Eiour Snorri, vagyis a “Snorri Testvérek” után elnevezve, amellyel érdekes nézőpontot nyújthatunk a nézőknek. Hasonló megoldással készültek jelenetek a Legenda vagyok, a Gettó milliomos és a Másnaposok című filmekben is.

Ez lett.

És ezzel készült.

Nikon D300s és D3000 bejelentések [99.99%]

Nikon D300s

Nikon D300s

A nikonrumors információi szerint Július 30-án kerül sor a Nikon D300s és Nikon D3000 bejelentésére.

Továbbá Augusztus 4-én újabb Nikon sajtókonferenciát rendeznek a szomszédunkban, Bécsben. Érdemes megjegyezni, hogy ugyan ott jelentették be a Nikon D5000-et.

Tehát két sajtókonferencia várható a közeljövőben, egyik a DSLR-eknek, utóbbi pedig valószinűsíthető, hogy a Coolpix készülékeknek. Csak nem a projektoros Coolpixet dobják ki nekünk? Meglátjuk.

Olympus E-P1 teszt

ep1tanaka

Özönlenek az Olympus E-P1 tesztek, nem győzünk válogatni melyiket közöljük Nektek, de inkább nekilátunk és kihajigáljuk az oldalra, Ti pedig eldöntitek melyik tetszik nektek jobban. A most olvasható teszt Ken Tanaka tollából származik és nagyon kellemes élményekkel gazdagodott a tesztje alapján. Linket itt találtok, az értékelést pedig szokás szerint lent.

Értékelés

Megtapsolom az E-P1-et. A fényképezőgépek világának elképesztő milyen nagy szüksége van új ötletekre – még akkor is, ha nem teljesen újak. A PEN 50. évfordulójának alkalmát kihasználva nagy izgalmakat hozott a fényképezőgépek világába – nagyobbat, mint a Leica M8 2006-os bemutatkozása. Relatív kevés embernek van, vagy kevés ember tervezi a Leica M8-as készülékét magukénak tudni a magasra pozicionált árcédulának köszönhetően. Ellenben az E-P1 egyenes úton robog a fényképezés iránt elkötelezettek felé, nem is kis számban – köszönhetően az M8-hoz képest, még ebben a gazdasági helyzetben is ésszerűbb árazásnak.

Egyúttal meg is dorgálom az Olympust az E-P1 gyenge autofókusz rendszere miatt és az LCD kijelző alacsony felbontásáért, hiszen a régmúlt kor szereplőjét kellene képviselnie a jelen és a jövő minőségi darabjaival. Szégyen, hogy az Olympus megfeledkezett ezekről.

Hogy megtartom-e az Olympus E-P1-et? Természetesen. Néhány bosszúságon kívül, mely néha-néha előbukkan az E-P1 egy nagyon szórakoztató és nagyon jó készülék. Már várom a jövőben megjelenő fejlesztéseket ezen az új (régi) fényképezőgép design kategóriában. Addig is nagyon boldog vagyok az én E-P1-emmel.