Archive for 2009 07 27

Új Panasonicok! [DMC-ZR1, DMC-FZ38, DMC-FP8, DMC-FX65]

És meg is érkeztek a Panasonic kompaktok, ahogy kell! 🙂

Alábbi linkek a dpreview sajtóbejelentésekhez vezetnek

Update: Pixinfós cikkek is itt vannak, magyarul – Előzetes  mintafotókkal, katt ide

Olympus E-P1 teszt [*]

11482-ep1kit[1]

A soron következő Olympus E-P1 teszt pedig a trustedreviews-től érkezett, ők is imádták a gépet, de az árára nehezteltek – mint a legtöbb érdeklődő. Link itt, értékelés lent.

Értékelés

Az Olympus E-P1 egy érdekes és innovatív készülék, amely az első szereplője egy új kategóriának és valószínűleg nem marad utód nélkül. A felépítés és a külső kivételesen jó minőségű, a képminőség és a szolgáltatások kirívóan egyediek a kompakt készülékek mezőnyben. Azonban nem hagyhatjuk figyelmen kívül az igencsak magas árát egy jobb DSLR készülékhez képest, és a kereső valamint a beépített vaku hiánya sok embert elriaszthat a készüléktől.

Felépítés: 10/10
Szolgáltatások: 7/10
Képminőség: 8/10
Érték: 4/10
Átlag: 7/10

Olympus E-P1 teszt [nem az utolsó]

shapeimage_1[1]

Steve Huff-nak köszönhetjük a következő, igen hosszú és kimerítő tesztet, érdemes átlapozni. Találhattok mintaképeket, az effektekről is, Leica objektíves képek, videók, szóval ami kell. Link itt, értékelés lent.

Értékelés

Ha szeretnél egy kicsike, jól összerakott, minőségi digitális fényképezőgépet akkor VEGYÉL EGY ILYET. Imádni fogod. Nagyon szeretem az E-P1-et, 100x jobban, mint a Sigma DP2-t, amit múlthéten teszteltem, még akkor is, ha a DP2 képminősége némivel jobb. Még a Leica D-Lux 4-el szemben is az E-P1 a nyerő nálam több dolog miatt is (persze továbbra is nagy kedvencem marad a D-Lux 4).

Ezt választanám “A” kamerának, a 250.000 forint alatti a kategóriában. Legyűri a Canon G10-et, Sony HX1-et, Sigma DP2-t még a Leica D-Lux 4-et is, hiába szeretem a nagy fényerejű objektívéért, a makró módjáért és a designjáért. Ettől még megtartom a D-Lux 4-emet is.

Ez egy mókás, remek, stílusos és mesés fényképezőgép.

Ricoh GR Digital III dömping [+mintaképek]

po1_p2[1]Az “alig ismerik, mégis kiváló gép” kategória éllovasa új készülékkel jelentkezett, a GR Digital III-mal.

Specifikációi nagyon megnyerőek, a külső maradt a szokásos és akkor lássuk kivel is van dolgunk:

  • 10 megapixeles felbontás
  • 1/1.7″ CCD
  • 28mm/F1.9 objektív
  • 1cm-es makró funkció
  • 5fps sebesség
  • 3″-os LCD kijelző (920k)

ricoh-GR3[1]Hajtás után még pár kép a készülékről, kiegészítőiről és mintaképek.

olvasásának folytatása

A Canon DSLR objektív szentháromság

Számtalan sok nagyszerű objektív áll rendelkezésre a Canon felhasználók számára. Gyakorlatilag az áruk, a képességeik és a minőségük jelentős szerepet játszanak abban, hogy sok fotós találja magát a Canon rendszerhez kötődve. Sokan a “minél több, annál jobb” elv alapján építik fel objektívparkjukat, melynek előnye, hogy minden egyes helyzethez meg tudjuk választani a leginkább helyzethez illő objektívet, ezzel pedig remélhetőleg a legjobbat tudjuk kihozni magunkból és a felszerelésekből. Viszont létezik a Canon-nél 3 darab objektív, amely kiemelkedik az összes többi objektív közül. Valószínűleg az olvasók közül sokan nem lepődnek meg azon, hogy melyikekről lesz szó, sőt esetleg már sorolják is magukban, talán még van is valamelyikből. Ezek az “L” (Luxus) szériába tartozó objektívek felépítésük, képességeik és kiváló képminőségeikről ismerszenek meg. Valójában megérik minden egyes kifizetett forintot. Lássuk az objektíveket pénztárcától függetlenül, melyek lefednek mindent 16-tól 200-ig.

canon-ef-16-35mm-f-28l-ii-1[1]

Canon EF 16-35mm f/2.8 L II USM

Nagylátószögű objektívet keresel? Meg is találtad a Szent Grál-t, ez az. Kiváló minőségű felépítés és nagy fényerő helyezi ezt az objektívet az egekbe, legalább is azok számára, akik ki tudják fizetni azt az elképesztő árcédulát. Ezzel az árral még a Canon EF 17-40mm f/4 objektívet is maga mögé utasítja, amely szintén nagyszerű választás lehet. A képminőség kettejük között hasonló (néhányan mégis előnyben részesítik a 17-40-et), de a 2.8-as fényerő nagyobb szabadságot ad. Rossz fényviszonyok között nem kérdéses melyik objektívvel készülnek a jobb képek. A nagy hátránya még az objektívek a 82mm-es szűrők, melyek további kiadásokba verik a tulajdonost.

Alternatívák: olvasásának folytatása

Olympus E-P1 teszt

olympus_ep1_review-275x186[1]

Ahogy hétvégén megígértük, kisöpörjük az összes jelenleg már olvasható Olympus E-P1 tesztet. A PGB is rettentő jó véleménnyel volt róla szintén. Link itt, értékelés lent.

Értékelés (5 pont-ból)

Design 4.5
Funkciók 4.5
Kezelhetőség 4.5
Képminőség 5
Ár/érték arány 4.5

badge-stars-4-5[1]

Fujifilm FinePix Z33WP

Fujifilm FinePix Z33WP

Fujifilm FinePix Z33WP

Fujisok figyelem, Fuji teszt jön. Fujifilm FinePix Z33Wp vízalatti fényképezőgép tesztet találtok, ha ide kattintotok. Mintakép, mintavideó, objektív tulajdonságai, minden ami kell.