Archive for 2009 07 30

Panasonic Lumix DMC-FT1 reklámvideó [LOL]

A Panasonic reklámjai egész viccesre sikerülnek mostanában, mi meg olyan hülyék vagyunk, hogy elfelejtjük ezeket posztolni itt. És akkor lássuk az FT1 reklámját.

Olympus E-P1 teszt a dpreview-tól [végső]

intro[1]

Pontot tett a dpreview az Olympus E-P1 tesztje végére, befejezte és olyan mélységekbe merült a géppel kapcsolatban 37 oldalon át, ahogy azt elvárhatjuk a dpreviewtől. Link itt, értékelés lent.

Értékelés

Felépítés: 9/10
Ergonómia, kezelhetőség: 7.5/10
Szolgáltatások: 9/10
Képminőség: 9/10
Teljesítmény (sebesség): 7/10
Érték: 8.5/10

Nagyon Ajánlott

Kodak EasyShare Z915 teszt

Kodak Easyshare Z915

Kodak Easyshare Z915

Újabb Kodak gép teszt. Ugyan hazai piacon jelenleg nem kapható még mindig Kodak készülék (…szerencsére? bár ez a modell kivétel lehetne), de okulásként közzé tesszük ezt a tesztet is. Link itt, értékelés lent.

Értékelés

A Kodak EasyShare Z915 jóval többet kínál, mint amennyit sejtetni mer az ára. Kellemes külső, könnyű kezelés, kiváló teljesítmény és komolyabb manuális lehetőségek várnak minket, ellenben a negatívumok közé sorolhatjuk a túlzott tömörítést és a középszerű teljesítményt gyenge fényviszonyok között.

Felépítés: 8/10
Szolgáltatások: 8/10
Képminőség: 7/10
Érték: 9/10
Átlag: 8/10

Sony Alpha A380 teszt

Sony Alpha DSLR-A380

Sony Alpha DSLR-A380

A PGB előrukkolt az új Sony DSLR-ek közül a legnagyobb tesóval az A380-nal és azon túl, hogy nem hozott túl sok újítást, nem volt komoly bajuk vele. Akinek van már A350-e nem kell váltania. Link itt, értékelés lent.

Értékelés (5 pont-ból)

Design 3.5
Funkciók 4
Kezelhetőség 4
Képminőség 4
Ár/érték arány 3.5

4[1]

2009 legszexibb kompakt fényképezőgépei

Az infosyncworld folytatja a listák összeállítását az idei évről. Most a 2009 legjobb kompaktjai után megérkeztek az idei év legszexibben kacsintgató készülékei, melyek nem a legjobbak, de legalább szépek és mindenhova magunkkal vihetjük mutogatni.

A résztvevők:

  • sony_cyber-shot_dsc-t900_it00[1] Sony CyberShot DSC-T900 – 62%
  • canon_powershot_sd960_is_pt00[2] Canon PowerShot SD960 (IXUS 110) – 71%
  • olympus_stylus_1040_it00[1] Olympus Stylus (mju) 1040 – 60%
  • casio_exilim_ex-fc100_it00[1] Casio EXILIM EX-FC100 – 65%

A teszteket itt találjátok.

Új Canon EOS 1D zászlóshajók a láthatáron?

Tovább hánykolódunk a Canon pletykák habjain, ugyanis a legújabb cr hírek szerint MÁR ELKÉSZÜLT mind a két új professzionális váz, az EOS 1D és az EOS 1Ds utódmodellje is.

Egyelőre nincs több információ és még ez se származik egy biztos, már korábban bizonyított forrástól, de ki tudja, a lehetőség meg van rá és a Canonnak is szüksége van legalább egy (de inkább kettő) olyan készülékre, amivel rendesen odacsap az egész piacnak és felkapaszkodik újból a trónra.

Fujifilm FinePix S1500 teszt #2 [magyarul]

FinePixS1500fd_box_800d[1]

Június óta az egyik legnézettebb tesztünk itt a fotófülön a Fujifilm Finepix S1500 tesztje, úgyhogy ideje leszakadni róla, itt van most már magyarul is. Link itt van hozzá, értékelés pedig lent.

Értékelés

Mint ahogy a bevezetőben már említettem, a Fujifilm FinePix S1500 a legolcsóbb ultrazoom. Ebből adódóan képességei és szolgáltásai korlátozottak, ennek ellenére használhatunk VGA videórögzítést, van gyors sorozat mód akár 6 kép/mp sebességgel (igaz, gyengébb képminőségben), s a vörös szemek korrekciójára is lehetőségünk nyílik (persze ez is komoly korlátozásokkal). Makróképessége jó-átlagos, nagy leképezési arány inkább csak szupermakró módban érhető el, ekkor viszont a munkatávolságunk túl kicsiny. A torzításokat ügyesen korrigálták, bár nagylátószögnél az 1%-os érték jól észlelhető, tele állásnál szinte teljesen torzításmentes képet láthatunk.
Az elődmodellhez képest néhány pozitív változás történt, de ezek nem olyan mértékűek, hogy érdemes lenne az S1000fd tulajoknak elgondolkozni a váltáson. Bár a stabilizátor csábító, a hatékonyságára kapott eredmények nem annyira jók. A zajszűrést is ügyesen átdolgozták, így már az ISO400-as képek is egész jók lesznek.

Általános használat mellett a FinePix S1500 jól teljesíthet, de az autofókusz a konkurens modellekhez képest már jóval lassabb.

A Fujifilm FinePix S1500 ultrazoomot azoknak ajánljuk, akik szeretnének nagy zoomátfogást, de nem kívánnak sokat költeni, nincs szükségük HD videóra, nem fontos az igazi nagylátószög (28 mm), nem szükséges RAW formátum és a gyors élességállítás sem komoly szempont.

Az Fujifilm FinePixS1500fd fogyasztói ára a cikk megjelenésekor bruttó 59.000 Ft

Canon történelem

canon_logo[1]

És akkor a Nikon hírek után folytassuk a nagy rivális történelmével, Canon történelem a pixinfó jóvoltából.

A Canon ma ugyan a fotós világ egyik legmeghatározóbb vállalata, de alapításakor egy már jól kialakult piacon kellett utat találnia magának. Ambiciózus tervekből persze nem volt hiány, de a Leica ellen nem volt könnyű dolguk. Az eltelt évtizedek persze az alapítók által választott stratégia helyességét bizonyították, így ma a Leica helyett a Canon diktálhatja a tempót.

Exkluzív: Nikon D3000 és Nikon D300s [magyarul]

Továbbra is pixinfó, és az egyedülálló magyar nyelvű sajtóbejelentések.

D3000_compD300s_800d[1]

A Nikon ismét a DSLR szegmensben erősít, méghozzá két új modellel. A belépő kategória friss versenyzője a D3000, amely valahol a D60 nyomdokain halad, a profi széria legújabb büszkesége pedig a D300s, mely nevében sem titkolja gyökereit. Mindkét gépet alkalmunk volt egy kis időre kézbe venni, így a következő cikkből az is kiderül melyikük kapott új AF-rendszert és melyikük HD videó szolgáltatást.

A hajtás után a sajtóbejelentések.

olvasásának folytatása

Nikon bejelentések #1 [70-200 VRII, 18-200 VRII]

Pixinfóról linkelünk már csak azért is, hogy a hivatalos sajtóközlemény elolvasása után, induljon jól a nap egy kis nevetgéléssel. Igazán jó kifejezésekkel lehet összefutni.

ideális választás a mozgásban lévő, könnyen utazó fotós számára

aztán,

kiterjesztett rázkódáscsökkentés

…és a többi, és a többi.