Archive for 2009 08 10

Sony Cyber-shot DSC-T90 teszt

DSCT90_colours[2]

Még egy tesztünk van a Sony Cyber-shot DSC-T90-ről, ám ebben némileg jobb értékelést kapott, mint korábban – mindenesetre linket itt találtok, értékelést pedig lent.

Értékelés

(10 a max pontszám):

  • Felépítés: 9
  • Egyszerű használat: 9 a p&s használatért és 7.5 a beállítgatásokkal
  • Képminőség: 8.0 (állóképek) és 7.0 (videók)
  • Átlag: 8.5

olvasásának folytatása

The Nature Conservancy fotópályázat

tnc_logo_2009[1]

És még egy pályázatra hívnánk fel a lelkes fotósok figyelmét: a The Nature Conservancy már negyedik alkalommal rendezi meg éves pályázatát, a feltételek között egyedül a 18 éves korhatár lényeges, amit figyelembe kell venni, további információkat itt találhattok a pályázatról.

307277861_14cf8f86ba_m[1]

Nikkor AF-S 14-24mm f/2.8G ED (FX) obiteszt

lens[1]A photozone.de is frissítgeti tesztkínálatát úgyhogy Nikonosok ide süssetekNikkor 14-24mm teszt remek eredményekkel. Link itt, értékelés lent.

Értékelés

Képminőség:
Felépítés:
Ár/érték arány:

Olympus Zuiko Digital 150 mm f/2 obiteszt

15465_oly150_wstep[1]

Prezentálunk Nektek még egy obitesztet, mert azokban is kissé hiányt szenvedünk. A lenstip simogatta a címben szereplő Zuiko apróságot és kemény 11 oldalon keresztül részletezik miért is annyira jó. Link itt, értékelés lent.

Értékelés

A tesztben szereplő objektív eredménye egyszerűen elképesztő. Nagyszerű jellemzői vannak, kiváló felépítés és remek kiegészítőkkel rendelkezik. Egy új MFT rekord született vagyis közel a legjobb eredményt produkálta az objektív a kép közepén és a kép szélein egyaránt. A kromatikus aberráció szintén nem említhető problémaként. A fent található felsorolásban szereplő két negatívum csak azért van, hogy negatívumot is írjunk róla, de azok csak apróságok. Az ára azonban kissé magasnak tűnhet, de a másik oldalról nézve az ilyen kiváló minőségért ki kell fizetni ennyit, ha nem többet – ahogy említettük is a bevezetőben. Ha megteheted, hogy megvásárold ezt az objektívet, nagyon nehéz nem javasolni. Sose fog cserben hagyni.

Sony DSLR hírek [A750, A850, A950, objektívek]

A hétvégén kiszivárgott új modellek után új objektívekről is érkezett hír mégpedig az alábbi objektíveket várhatjuk a közeljövőben a Sony-tól:

  • 10-24mm APS-C mérethez
  • 400mm f/4.5 G SSM
  • 500mm f/4 G SSM
  • 600 mm f/4 G SSM
  • Átdolgozott 28-75 f/2.8 SAM
  • Régóta várt 24-105mm f/4 G SSM

Addig is akad még itt egy béna photoshop összehányás az A950-re

Sony-A950-rumors[1]

3 új Rollei gép

Jaj. Szegény Rollei hova fajul, nem jött be neki annyira a digitális korszak, mint a Leicának, de azért próbálkozik.

Rollei régen (forrás: Wikipédia)

Rollei régen (forrás: Wikipédia)

Rollei most

Rollei most

Mondjuk nem néz ki borzalmasan, de megnéznénk egy tesztet róluk. A készülékek alapján nagyjából el tudjuk képzelni a képminőséget, bár a Chokito óta tudjuk, hogy nem a külső számít.

Sigma 18-250mm f/3.5-6.3 DC OS HSM obiteszt

sigmaextendedona700[1]

Újabb obitesztel gyarapodtunk, ezúttal a Sigma 18-250mm-es képstabilizátorral és HSM-mel felszerelt utazózoomját nyúzták Sony gépeken 5 oldalon keresztül, akit érdekel kattintson bátran.

1. flickr top3 [32. hét]

  1. Beberbá by Gabor Sipos
  2. glory by realitydream
  3. drága by vagnerorsi

Gratulálunk a nyerteseknek!

Nem volt egyszerű dolgunk, sok jó képet dobtatok be a poolba – köszönjük! Akik most nem kerültek be, ne csüggedjenek: a következő heti válogatásban is szerepelni fognak azok a képek, amelyek eddig bekerültek a poolba – szóval még bármikor kiválaszthatjuk a képeiteket, de azért bátran jöhetnek az új képek jövő hétre is! 🙂 Valamint továbbra is várjuk az új jelentkezőket.