Archive for 2009 08 12

Ricoh GR Digital III galéria

thumbs[1]

A dpreview kitolta webre a Ricoh GR Digital III készülékkel készült mintaképeit, tehát várható hamarosan egy rendes teszt is, 21 kép – itt.

Samsung 85mm f/1.4 obi? Samsung GX-30 FF? [Pentax/Samsung]

Egy fórum topic bukkant fel a dpreview-on, amiben egy új gyártmányú Samsung objektívről adnak hírt, miszerint tesztelés alatt van, erről 2 fénykép és egy mintakép is tanúskodik EXIF infó nélkül, de állítólag Samsungos bennfentesek megerősítették az infót.

IMG_9610%A4%BE[1]

Az obi egy Samsung GX-20 készülékre volt felszerelve, tehát K-bajonettes az obi, nem az NX szériához készül, valmint Fullframe-es vázakkal is kompatibilis, ami nagyon érdekesen hangzik, főleg ha megnézzük az eddigi Pentax/Samsung modelleket… (Lehetséges, hogy a GX-30 Fullframe-es lesz?)

Korábban érkeztek hírek egy 60mm-es makró- és egy 300mm-es (OIS) teleobjektívről is a 85mm f/1.4 mellett tehát könnyen lehet, hogy azokról is lehull a lepel a közeljövőben.

Az eredeti fórum topic

És a mintakép

Pentax X70 teszt

X70_front_tele[1]

Nemrég jelent meg egy új teszt a Pentax X70 ultrazoom gépéről a PhotoReview-től és mondhatjuk, hogy elégedettek voltak a készülékkel ők is. Link itt, értékelés lent.

Értékelés

Vedd meg ezt, ha:

  • Egy ultrazoom készüléket keresel nagylátószögű induló optikával, sok vezérlési lehetőséggel, beépített szerkesztő funkciókkal és képstabilizátorral
  • Kézi vakuvezérlést szeretnél és széles beállítási lehetőségeket
  • Szélesvásznú HD videofelvételeket szeretnél készíteni
  • Szeretsz nagyon közeli makró képeket készíteni

Ne vedd meg ezt, ha:

  • RAW formátumban is szeretnél fényképezni
  • Gyors kezelésű gépre van szükséged
  • Jó minőségű képek kellenek gyengébb megvilágítási helyzetekben is
  • Kiváló minőségű FullHD videofelvételre van szükséged sztereo hangfelvétellel

Nikon nemzetközi fotópályázat 2008-2009

A Nikon is rendez évente fotópályázatot és a 2008-2009-es évi verseny a mai nappal lezárult, a nyerteseket pedig kihirdették.
Ezúton is szeretnénk gratulálni Kudich Zsoltnak, aki első helyezést ért el a szabadon választott kategóriában!

“Quarrel”
Zsolt Kudich
(Hungary)

A többi nyertest az alábbi linken tudjátok megtekinteni.

Az legutolsó EOS 500D teszt [magyarul]

EOS-500D_frontrightlow_800d[1]

Picit megkésve, de végre hozzánk is eljutott a Canon EOS-500D. Persze nem maradtunk még le semmiről, nem vesztett aktualitásából, hiszen igen komoly, megkerülhetetlen képviselője kategóriájának. Már csak a párjanincs videó funkció miatt is, amely ilyen „olcsó” készülékben még nem tette tiszteletét. Többek között erről a képességéről is szót ejtünk a következő tesztben.

Most már tényleg ez az utolsó, ezt is csak azért, mert pixinfó, legalább informatív és tartalmas – na meg persze magyar nyelvű. Nem tudunk sokat hozzá tenni már, lassan jöhetnek az 500D vs 2000D tesztek, meg az 1000D vs 2000D.Link itt, értékelés lent.

Értékelés

Egy jól működő, összességében jó képminőségű fényképezőgépet ismertem meg az 500D-ben, mely ugyan a belépő kategória csúcsának megfelelően egy kissé drágább is hasonló társainál, de néhány szolgáltatásban többet is nyújt. Ilyen a még mindig kuriózumnak számító videofelvétel, melynek köszönhetően a 500D a jelenlegi legolcsóbb ilyen szolgáltatást kínáló DSLR.

I Rock Behringer fotópályázat

Nem hagytunk túl sok időt a pályázásra, de aki csipkedi magát még beleférhet az augusztus 15.-ei zárásig. Szintén bárki nevezhet a versenyre, egyedüli követelmény, hogy 18 év feletti legyél (valamint ne legyél a Behringer alkalmazottja és annak családtagja)

Részleteket itt találhattok.

Nikon Coolpix P90 teszt

nikon-coolpix-p90[1]

A DCR közzé tett egy egész részletes tesztet a Nikon Coolpix P90-ről és ugyan nem lett kategória király, de semmi komoly kivetnivalót nem találtak benne. Link itt, értékelés lent.

Értékelés

A Nikon legutóbbi próbálkozása az ultrazoom szegmensben igen jól sikerült, hiszen tökéletesen megállja a helyét a vetélytársaival szemben. AF, shutter lag, képminőség, szín és képzaj tekintetében is azonos teljesítményt nyújt. Ugyan a nálunk járt P90-nél tapasztalható volt némi kromatikus aberráció a telefotó vég környékén rossz fényviszonyok között. Jobb lett volna, ha több készüléket is ki tudunk próbálni egyszerre ugyanolyan körülmények között, de a mi ultrazoomos tapasztalataink alapján a Coolpix P90 egy hajszálnyival volt csak gyengébb az átlagnál.

Új Nikon szabadalmak [LED vaku, stb]

nikon%20logo[1]

A nikonrumors-től is potyognak az infők, ugorjunk is fejest egyből:

Hajtás után egy táblázat a korábban megjelent és készülőfélben lévő Nikon objektívek és szabadalmak linkjei, dátumokkal

olvasásának folytatása

Pontosabb Canon bejelentések [EOS+PS]

canon_logo[1]

Körvonalazódik most már végleg, hogy mikorra várhatunk és micsodát a Canontól idén. Hasonlóan a Nikonhoz, a Canon is 2 sajtókonferenciát fog tartani egymás után viszonylag hamar. Az elsőn a kompakt készülékeké lesz a hangsúly (IXUS, PowerShot modell(ek)) amely Augusztus 19/20.án lesz megtartva, majd a második Szeptember 1.én, ahol pedig várhatjuk az új DLSR készülék(ek)et – EOS 60D/7D és Rebel T1/EOS 2000D?.

Samsung WB1000 reklámvideó [LOL]

Hát emellett komolyan elbújhat még a Panasonic DMC-FT1 reklámja is 😀

Hajtás után még egy régebbi borzalmas Samsung reklám.

olvasásának folytatása