Canon 50D vs Nikon D300 vs Pentax K-7 vs Sony A700 vs Olympus E-30 [EPIC BATTLE]

epicbattle

Huhh, na ez egy jó kis összehasonlítós teszt és nem megyünk bele a részletekbe, de a győztes végül a Sony A700 lett. Aki csapkodja az asztalt értetlen fejjel, az kérjük kattintson ide a tesztért vagy olvasson tovább.

Persze felhoznánk még a korábbi mega-összehasonlítós tesztet, melyben ugyan ezek a készülékek voltak az Olympus E-30 kivételével és ott a Sony A700 pont nem volt igazán formában. Hát ennyit a tesztekről, nézzük a mostanit.

A résztvevők névsorrendben:

  • Canon EOS 50D
  • Nikon D300
  • Olympus E-30
  • Pentax K-7
  • Sony Alpha A700

Végeredmény:

sony_alpha_a700_group_winnerTM[1]

Epikus csata zajlott le a gyártók között ebben a tesztben és rengeteg teljesítménybeli meglepetéssel találkozhattunk. Ez mindig más, amikor együtt teszteljük a készülékeket, mindegyiküknek megvan a maga erőssége és gyenge pontja is, melyek nem tűnnek ki annyira, ha nem hasonlítjuk össze őket a többivel.

Meglepő végeredménnyel zárult a teszt, én a Nikon vagy a Canon készülékére tippeltem volna.

A Sony Alpha A700 nyert mégpedig azért, mert a specifikációja nagyon hasonló a többi készülékhez, jó képzaj aránnyal és színvisszaadással bír még akkor is, ha a dinamikatartomány optimalizálás ki is van kapcsolva. Mindezt úgy produkálta, hogy ő a második “legidősebb” készülék a mezőnyből.

Szép munka Sony.

Hozzászólás