Archive for 2009 09 01

5. Canon EOS 7D teszt

103915-Canon-EOS-7D[1]

Azért ahhoz képest, hogy ma jelentették be szép teljesítmény, de azért mégiscsak egy Canon félprofesszionális cuccról van szó. Íme a mai 5. teszt a Canon EOS 7D készülékről.

4. Canon EOS 7D teszt [Rob Galbraith]

3293_7d_rode[1]

Két oldalas élménybeszámoló két oldalon mintaanyagokkal Rob Galbraith jóvoltából.

Nikon SB-700, D800, D400? [made in china]

Az Alibaba nevű oldalon bukkantak fel (vélhetően kamu termékek mellett) Nikon SB-700 vakuba való fénycsövek a szépen csengő Guangzhou Jianen Digital Technology Co., Ltd. vállalat kínálatában.

nikon-sb-700-flash_tube[1]

d800_fotoful.hu

olvasásának folytatása

Nikon Coolpix S230 teszt

nikon-s230-intro[1]

Újabb lesújtó Nikon kompakt teszt: Nikon Coolpix S230. Egy perces néma csend. Link itt, értékelés lent.

Értékelés

A végszó az, hogy amennyiben olyan készüléket keresel, ami jó képeket készít nos, jobban teszed, ha szétnézel a többi fényképezőgép között, amelyek jobb minőségű képeket készítenek. A Coolpix S230 olcsóbb, mint a többi érintőképernyős készülék, de nem érzem úgy, hogy megéri az áldozatot funkciók tekintetében, hisz a képminőség (igazából a gyenge minőségű lencséket hibáztatom) éppen, hogy elmegy.

Új Manfrotto gömbfejek

ballheads-550x128[1]

Mivel a kiegészítők nem merülnek ki az objektívekben csupán, felhívnánk a figyelmet a Manfrotto új cuccaira, lentebb találjátok a sajtóbejelentést.

olvasásának folytatása

Nikon D3000 teszt [magyarul]

D3000_fronttop_800d[1]

A Nikon új DSLR készülékei közül a belépőmodell is sorra került. Linket itt találtok, hosszabb értékelést lent.

A dupla számjegyek elfogytak a Nikon olcsóbb modellszámú DSLR fényképezőgépeinek neve mellől, így a nem is olyan rég megjelent D5000 óta rá kell hangolnunk magunkat a négy számjegyű modell megjelölésre. Ezt a hagyományt viszi tovább a friss D3000 is, melynek múltkori előzetesünk után sikerült megszereznünk a végleges változatát is. Semmi sem állhatott tehát egy alaposabb teszt útjába.

olvasásának folytatása

Sony Alpha DSLR-A800 [Exmor R Fullframe?]

Hát nézzenek oda, az egész főoldal tele van Canon-os hírekkel meg tesztekkel. Jöjjön egy falatnyi Sony is.

Sony DSLR Alpha A800

Az új Sony DSLR-ek bejelentése után új szárnyra kaptak a  várható modellek, jelen esetben az A800 várható specifikáció, körvonalakban lentebb találjátok a legújabb fantáziálást.

olvasásának folytatása

Canon PowerShot SX200 IS teszt

canon-sx200-intro[1]

Még egy Canon cucc a mai napra: Canon PowerShot SX200 IS. Link itt, értékelés lent.

Értékelés

A Canon PowerShot SX200 IS egy kompakt szuper-zoom készülék, amelyen megéri elgondolkozni. Az SX200 épphogy kompakt figyelembe véve, hogy 12x-es optikai zoom bújik meg benne és kategóriáján belül ritkaság számba menő teljes manuális vezérlést is kínál. A fényképezőgép jó képeket produkál és remek funkciókkal van felszerelve, csupán néhány apróság adhat okot szájhúzásra.

3.7 / 5

olvasásának folytatása

Olympus E-P1 vs Canon EOS 500D vs Nikon D5000 vs Olympus E-620 vs Panasonic GH1 [ISO]

Leírni se volt egyszerű a címet, de nem is húzzuk tovább, úgyis magukért beszélnek a képek – elő a nagyítókkal.

iso5

Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift obiteszt

Canon-TS-E-24mm-f-3.5-L-II-Tilt-Shift-Lens[1]

A Canon EOS 7D bejelentésétől nem áll meg a világ, (bár maradunk Canon vizeken) íme egy igen részletes és mondhatni élvezetes objektív teszt: Canon TS-E 24mm f/3.5 L II. Már magából a TS felépítésből adódóan is érdekes.

A mintaképeken nagyon szépen összehasonlítható a fejlődés az I-es verzióhoz képest, na meg a hasonló objektívekkel is össze tudjátok vetni az eredményeket – földbe döngöli a többieket!