Archive for 2009 09 11

Leica M9 mintaképek [33 db]

A pénteki nap tisztességes lezárásaképpen: íme az alábbi linken 33 darab mintakép, melyek mind Leica M9 fényképezőgéppel készültek, mondhatni “kötelező olvasmány“.

m9sample_fotoful.hu

Canon EOS 1D Mark IV megjelenési dátum

canon_logo[1]

Nem 2009-ben
A Canonrumors kapott egy fülest, miszerint idén már nem fogjuk látni az új 1D Mark IV-t csak jövőre.

A Canon rögvest a 2010-es téli Olimpia után fogja bejelenteni a készüléket. Ezzel számolva, a bejelentés időpontja Március első hetére esne. (Micsoda egybeesés…)

Az olimpiai játékok a készülék végső tesztelésére lesznek felhasználva.

A CR véleménye
Kézenfekvőnek hangzik ez a lehetőség. Egy világszintű sportesemény nagyszerű lehetőség a fényképezőgép tesztelésére. A Futball Világkupa ennél nagyobb esemény lesz.

1. Leica S2 teszt

leica s2[1] fotoful.hu

A LL szintén azok közé az elit oldalak közé tartozik, akik előre értesülnek az új dolgokról és tesztelhetik őket, íme itt is vannak tőlük az első Leica S2 tapasztalatok. Aki már unja az M9-es híreket, erre lapozgasson.

s2-eye[1]_fotoful.hu

2 interjú Leica vezetőkkel

leicalogo

Íme egy-egy interjú Stefan Daniellel és Rudi Spillerrel, mindketten fontos szerepet töltenek be a Leicánál, szóval érdemes átolvasgatni mit is mondanak.

Olympus High-End M4/3 készülék?

Olympus_Logo[1]A hír forrása már korábban bizonyított hitelességével, tehát nagy a valósznűsége, hogy nem hasraütésszerűen született a pletyka.

Az Olympus terve szerinte:

“Az új micro 4/3 készülék az E-3 vázát örökli meg, (por- és fröccsenésálló konstrukció minden fontosabb résznél, beleértve a beépített vakut és az elforgatható LCD képernyőt is) talán lesz benne GPS és Bluetooth is…”

A szóban forgó modell 2010-ben mutatkozik be elvileg.

Leica M9 tesztképek – RAW [Leica M9 vs Nikon D3x vs Canon EOS 1Ds MkIII vs Sony A900]

Na ehhez asszem több felvezetés se kell, lehet egyből nézelődni 🙂 Igazi “Ha péntek, akkor Leica…” napunk van ma.

Leica M9 teszt [<3]

leica_m9_preview-fotoful.hu

Itt találhattok egy nagyon hosszú és részletes tesztet a Leica M9-ről David Farkasnak köszönhetően 🙂 Klikk.

Leica M9 ISO-teszt [ISO80-2500]

leica-m9-prise-en-main-1[1]_fotoful.hu

Na valami érdekes teszt is jut mára, igaz kevéske, de már ez is valami, ISO teszt az új Leica M9 teljesítményéről ISO 80 és ISO 2500 között. olvasásának folytatása

Nikon Coolpix P90 teszt #2

nikon-coolpix-camera[1]_fotoful.hu

Nahát, micsoda véletlen: még egy Nikon Coolpix P90 teszt jut mára, ezúttal a letsgodigital-tól. Ők némileg elégedettebbek voltak vele, sőt. Ide kattintva elolvashatjátok a 9 oldalas tesztet, az értékelés pedig lent olvasható.

olvasásának folytatása

Nikon Coolpix P90 teszt

NIKON-P90-vanity-375[1]_fotoful.hu

Érkezett egy újabb Nikon Coolpix P90 teszt is, a videofelvétellel igen elégedetlenek voltak, ellenben a 24x-es zoom vonzó, a végeredmény mégis inkább csalódás. A lényeget itt találjátok.