Archive for 2009 09 14

Leica X1 mintaképek

leica_x1_preview-fotoful.hu

Mintaképek, de nem azok, amikre mindenki számít. Szimplán a bemutató alkalmával ellőtt képek, exifet lehet ellenőrizni aki akarja, de az “igazi” mintaképekre kicsit még várni kell.

Leica M8.2 teszt

25m8_2_silver_front[1]_fotoful.hu

Szintén a jobb később, mint soha kategória, de ha már ennyi mindent írtunk az új Leicákról, íme egy teszt a “régi” Leica M8.2-ről. Link itt, értékelés lent.

olvasásának folytatása

DSLR piac 2008 vs 2006 [Nyertesek és vesztesek]

dslrMarket-458x280[1]_fotoful.hu

Ó hát igen. A piac reagál, remek hír ez a Sony-nak és a Nikon-nak, de rossz ez a Canon-nak – ideje felkötni a nadrágot. Ugyan 9%-ot vesztett a Canon, mégis sikerült megtartania első helyét a Nikonnal szemben, aki ezalatt 4% pluszt szerzett magának. Egyértelmű nyertese a versenynek a Sony, aki megduplázta részesedését. Meglepő azonban a Pentax stagnálása, mindenesetre egy 2009-es grafikont is megnéznénk majd- vadászni fogunk rá. (Hozzátesszük, ezek csak számok különböző forrásokból, tehát nem tükrözik 100%-ban a pontos eladásokat)

Nikon D800 [photoshop]

D800[1]_fotoful.hu

Jaj…ugyan nemá’. Gyenge próbálkozás.

olvasásának folytatása

EXKLUZÍV: Sony Alpha A550 video-teszt [magyarul]

a550_ftv_fotoful.hu

Újabb exkluzív video-tesztet kaptunk a fototv-től a Canon EOS 7D után, most az új Sony Alpha A550, az új vonal nagyobbik testvéréről láthattok egy 9 perces kis szösszenetet ide kattintva.

Carl Zeiss Distagon T* 3,5/18 ZE [Canon EOS EF]

Már a név garancia a minőségre, tesztek és mintaképek után persze tisztábban látunk majd, de mi megelőlegezzük neki a csillagos ötöst. Lentebb található a specifikáció és a sajtóbejelentés.

olvasásának folytatása

Olympus mju-7010 teszt [magyarul]

Újabb tesz a pixinfotól, lehet olvasgatni, semmi meglepetés.

mju7010_inhand_800d[1]_fotoful.hu

A Olympus régóta készít ultrakompakt fényképezőgépeket a mju névvel fémjelezve. Némelyek kevésbé érdekesek, némelyek viszont kínálnak egy-egy olyan szolgáltatást, ami miatt előnyhöz jutnak a konkurens termékekkel szemben. A mju-7010 leginkább kis termetével, kis tömegével, s ennek ellenére 7×-es átfogású, 28 mm-ről induló nagylátszögű zoomobjektívjével hódíthat.

6. flickr top3 [37. hét]

trofea_fotoful.hu

Először is engedjétek meg, hogy bemutassuk Nektek a flickr-es trófeánk logóját, a mai napon szépen megyünk sorba visszafele is és jól kiosztjuk mindenkinek kommentben. És akkor jöjjenek az elmúlt hét nyertesei.

  1. The ancient gold /Az ősi arany by Török Tibor [HUN]
  2. Mystery Gang by cserosz
  3. Castle of Eger in Sunset_HDR by BMartin_pics

Gratulálunk a nyerteseknek!

Ismét remek képeket passzoltatok le nekünk, köszönjük a nevezéseket és továbbra is várjuk a heti 3 képet mindenkitől, aki kedvet érez magában ahhoz, hogy megmutassa a legjobb képeit! :)

A group elérhetősége http://www.flickr.com/groups/fotoful/

Nikon D3000 mintaképek

nikon_d3000_fotoful.hu

16 darab mintaképet találhattok az alábbi linken, tessék nézelődni bátran.

nikond300_sample_fotoful.hu

7 dolog, amit utálni lehet a Canon 7D-ben

637054470_jggCx-M[2]

A 18 megapixel túl sok, az 1.6x-os crop hátulütői ésatöbbi ésatöbbi…részletesen itt.