Archive for 2009 09 16

Canon PowerShot SX20 IS teszt

csx20is_fotoful.hu

Érkezett a mai napra még egy Canon PowerShot SX20 IS teszt is, kemény három oldal ugyan, de az tele van rengeteg hasznos infóval. Link itt, értékelés lent.

olvasásának folytatása

Zuiko Digital ED 50mm f2 Macro obiteszt

zuiko_50mm_macro-357x400_fotoful.hu

Olympus tulajoknak mondhatni kötelező beszerezni, már ha rajonganak a makrózásért, bár ettől függetlenül is rendkívül jól teljesített az obi a tesztben. Link itt, értékelés lent.

olvasásának folytatása

Hartblei CAM

hartbleicam_fotoful.hu

Német-ukrán szerelemgyerek a Hartblei CAM. Ez a világ első 35mm-es formátumú objektíveket fogadó rendszere (Canon EF és Nikon F) ebben a kategóriában.
Bármilyen hátfal felszerelhető rá, analóg és digitális egyaránt, a záridő pedig 1/2000 és 30 másodperc között változtatható, természetesen a BULB mód is elérhető. További részletes információkat itt találhattok.

Samyang 14mm f2.8 IF ED MC ASPH

samyang_14mm_fotoful.hu

Bejelentették a Samyang jóideje dédelgetett széleslátószögű objektívét, amely Canon, Nikon, Pentax és Sony készülékekhez is kapható lesz. Az objektívet 2009 Novemberétől lehet rendelni Lengyelországban, további információ a bejelentésről itt, és itt pedig a hivatalos weboldaluk található.

Interjú Peter Karbe-val [Leica]

leicalogo

A LL készített egy 35 perces interjút a címben szereplő úriemberrel, aki boldogan mesél Nektek többek közt az S2-höz készülő új objektívekről, melyek még a következő generációs érzékelők fejlesztését is meghatározzák, az AF integrálásának nehézségeiről, az időjárásálló szigetelésekről na meg a csodálatos bokehről, melyet nyújtanak és a többi és a többi. Kattintsatok a videóért ide.

Olympus Zuiko Digital 12-60mm f/2.8-4 ED SWD obiteszt

lens[1]_olympus-zuiko_12-60_fotoful.hu

A Photozone letesztelte az Olympus drágaszágát, az Olympus Zuiko 12-60mm SWD obit és szem nem maradt szárazon. Nagyon tetszett nekik – link itt, értékelés lent.

olvasásának folytatása

Úton a Canon EOS 5D Mark II 1.1.4 Firmware

5d_mk_ii_fw_1.1.4_fotoful.hu

Egy kép többet mond ezer szónál, szokták mondani. Nos a fenti képre ha rákattintotok, nagyméretben elárulja apró titkát, amely arra enged következtezni, hogy előbb-utóbb eljön a Canon EOS 5D Mark II újabb firmware frissítése.

Kifut a Sigma DP1

sigma-dp-1-discontinued[2]_fotoful.hu

Nem nagy meglepetés, de több helyen is kifutott státuszba került a Sigma DP2 kistesója külföldön is. Elég lassan fogytak el a készletek, vajon mi lesz a DP2-vel így a jelenlegi vetélytársak melett…és a folytatás? Várjuk.

flickr group pool

Örömmel látjuk, hogy elképesztően produktív módba kapcsoltatok és a héten két nap alatt már annyi új képet osztottatok meg velünk, mint múlt héten összesen 🙂 Reméljük nem hagy alább ez a hullám és megtartjátok ezt a jó szokásotokat, ezalatt pedig mi igyekszünk kitalálni valamit, amivel még jobbá tehetjük a dolgot, de addig is szorgalmasan küldjétek be képeiteket, örülünk minden egyes új képnek!

Új tagok is csatlakozzanak bátran, sok szeretettel várunk mindenkit! Természetesen a már jelenlegi tagoktól pedig tűkön ülve várjuk az új alkotásokat, nagyon jó képeket kaptunk már eddig is!

Ismétlés a tudás anyja, íme egy kis ismertető újból azoknak, akik nem ismernék a rettentő szigorú group szabályzatunkat: