Nikon Coolpix S1000pj teszt röviden [magyarul]

CoolpixS1000pj_box_800d[1]_fotoful.hu

A pixinfo letesztelte az új kategóriát (projectography – marketing rizsa, lol) teremtő Nikon Coolpix S1000pj készüléket és nem voltak túlzottan elragadtatva tőle.

Értékelés

A Nikon Coolpix S1000pj valóban igen különleges gép, melyet beépített projektora emel ki a többi kompakt és ultrakompakt modell közül. Ez a gép saját képeivel egészen jól használható, de az álló formátumú képek kivetítése már problémás. Feldolgozott fotókat pedig esélytelen a projektorral bemutatni, így nem helyettesíthet egy valódi kivetítőt.
Kár, hogy a gép többi részére kevesebb figyelmet fordítottak, sok-sok egyéni beállítás hiányzik a gépből, ezek közül talán a legfontosabb lenne az élesítés paraméterezhetősége, mivel a gép alapvetően lágy képeket készít. Elgondolkoztató az is, hogy vajon miért nem sikerült a Nikonnak olyan részletgazdag képeket kihozni a nagy érzékenységű képekből, mint a konkurens gyártóknak.
Videó- és sorozat képességekben sem jeleskedik különösképpen a Coolpix S1000pj, nincs ugyanis használható sorozat módja. A normál sorozat lassú és csak 2 képig bírja szuflával, a gyors sorozat pedig igen kis felbontású. A videó maximum VGA felbontású lehet, ezen azért már illenék túllépni egy 100e Ft-nál is drágább gépnél.

Összességében a Nikon Coolpix S1000pj tetszett, de a teszt során kiderültek a hiányosságai. Ezek ismeretében a gépet elsősorban azoknak ajánljuk, akiknek szükségük van kivetítőre, de nincsenek extra elvárásaik a fényképezőgéppel szemben. Nagy érzékenységgel való fotózásnál a Coolpix S1000pj ISO400-ig bírja szuflával (legalábbis jó képminőségben), ennél magasabb érzékenységnél inkább egy másik modell lesz a jó választás.

Hozzászólás