Nikon Coolpix S70 teszt [magyarul]

nikon_Coolpix_S70_fotoful.hu

A pót-posztolást a pixinfóval kezdjük, akik múlt héten többek között a Nikon Coolpix S70-nel játszottak kicsit.

Nem csak a telefonoknál, de a fényképezőgépeknél is egyre divatosabbak a nagyméretű, érintésérzékeny kijelzők. A Nikon is behódolt ennek a divatnak, s már kapható is a 3,5″ képátlójú érintőképernyős ultrakompaktja, a Coolpix S70. Az 5×-ös zoomátfágású rejtett optikával és 12 Mpixeles CCD-vel felszerelt masina nagy kijelzőjén túl HD videófelvételi képességével is tarolhat.

Teljes teszt itt, értékelés lent.

Értékelés

A Nikon Coolpix S70 kezelése az érintőképernyőnek köszönhetően igazán egyedi. Szerencsére itt nem érezni komolyabb kényelmetlenséget, a gép így is jól vezérelhető maradt.
A nagy kijelzőnek a nagyított nézetben is komoly hasznát vehettük (én pl. tájfutás során lefotóztam a térképet, s innentől már az S70 nagy kijelzőjét használtam, a görgetés pedig mindennél egyszerűbb volt).
Kár, hogy a gép fejlesztése során a fotózási lehetőségekre, illetve a kész képek minőségére kevesebb figyelmet fordítottak, sok-sok egyéni beállítás hiányzik a gépből, ezek közül talán a legfontosabb lenne az élesítés paraméterezhetősége, mivel a gép alapvetően lágy képeket készít. Elgondolkoztató az is, hogy vajon miért nem sikerült a Nikonnak olyan részletgazdag képeket kihozni a nagy érzékenységű képekből, mint a konkurens gyártóknak.
Sorozat képességekben nem jeleskedik különösképpen a Coolpix S70, videózni viszont HD felbontásban is tud, igaz, menet közben optikai zoom és autofókusz nem használható.

Egy szó, mint száz, volna még mit fejleszteni a Coolpix S70-en.

Aki szeretne egy egyszerű, nagy méretű érintő képernyővel szerelt ultrakompakt gépet, s szükségét érzi a HD videónak is, a Coolpix S70 lehet az egyik választása.

2 hozzászólás

  1. Posted by Németh István on november 27, 2009 at 17:41

    Sziasztok!
    Hasonló fényképezőgépet szeretnék vásárolni mint a Nikon s 70, de említettétek hogy a konkurencia jobb gépeket készít.
    Mit tudnátok ajánlani nekem ami, érintőképernyős?
    Köszi
    Pisti

    Válasz

    • Szia!
      Ha az alap kritérium az érintőképernyő, a Nikon Coolpix S70-en kívül az alábbi típusok közül válogathatsz a hazai piacon:

      • Panasonic DMC-FX500/550
      • Canon IXUS 200 IS
      • Samsung ST500/550
      • Samsung ST1000
      • Sony Cyber-shot DSC-TX1
      • Fujifilm FinePix Z300fd
      • Nikon Coolpix S230

      Válasz

Hozzászólás