Sony A850 vs Canon EOS 5D Mk II vs Nikon D700 [Fullframe arena]

Aki már belépett a DSLR hadszíntérre legalább egy belépőkategóriás készülékkel, biztos eljátszott a feljebblépés (fullframe) gondolatával és valószínűleg a címben szereplő 3 készülék közül valamelyik lehetne a választás optimális körülmények között. Most kiderülhet melyik lenne a legjobb választás.

Feltéve, hogy csak egy kitobink van és nem vagyunk egy márka iránt se elkötelezve – bár az ilyen szituációk elég ritkák, esetleg hajlandóak lennénk rendszert váltani.

Összesítésben a Canon EOS 5D Mark II lett a győztes. A Nikon D700 is büszke lehet magára, hiszen a mezőnyben ő a legidősebb és a Sony se szégyenkezhet, azonban képzaj tekintetében valóban csak sereghajtó ebben a kategóriában, ezt ellensúlyozhatja azonban az árcédulája, amely a legalacsonyabb a fullframe-es készülékek között.

Canon EOS 5D MkII Nikon D700 Sony Alpha A850
Szolgáltatások
Kezelés
Teljesítmény
Ár/érték arány
Összesítve

A teljes tesztet itt olvashatjátok, érdemes.

2 hozzászólás

  1. Posted by BOSI on január 30, 2010 at 17:51

    Nikonnal fotózom,örülök az ilyen teszteknek,tekintve,hogy beigazolódik a sejtésem,a Nikon továbbra is vergődés a félprofi kategóriában.Élesség,zajszint vonatkozásában.A tesztképeken amit produkál a Nikon,az valami szörnyű,még a Sony-nak is részletgazdagabbak az árnyékos részek.A normális nappali fénynél pedig úgy kiég a téma,ahogy illik.Ez egy vicc.
    Nem beszélve az árról.Biztos valami tévedés,hogy közel azonos árfekvésben egy 21 megás új fejlesztésű Canonnal van összehasonlítva.A Nikon ezt a felbontást profi kategória 2. lépcsőjében a D3X -ben tudta csak produkálni 1 250 000-ért.Mikor szedik már össze magukat végre?
    Érdekes lehet a video Canonosok előnyben.Bánom már,hogy Nikonom van

    http://fototv.hu/index.php/videok/tesztek/79-canon-eos-5d-mk2-vs-nikon-d700

    Válasz

  2. Posted by András 78 on február 4, 2010 at 22:16

    Mért bánod,hogy nikonod van?Ez csak egy vélemény amit mondassz….most mondtad a nikon gép egy-két gyengeségét,de a canon gyengeségeit nem említetted meg…pl.jóval lassúbb sorozatfelvétel,nem teljesen szigetelt váz…kicsit lágy kép jpg-ben,stb…Ezek a tesztek,legalábbis az összpontszám tekintetében elég nagy hülyeségek…(a lényeg a szöveg nem az összpontszám)Olvastam más oldalon másik összehasonlítást a két gép között,valahol a nikont hozták ki győztesnek valahol meg egyenlő a pontszám.A lényeg:mind a két gép egy full frame-s profi(vagy félprofi)gép,mindkettő szerintem jó ennyi pénzért,ahhoz képest hogy a két cég csúcsgépe jelenleg egyaránt 1.8 millió forint.Mind a két gépnek van előnye meg hátránya,mindenkinek mérlegelnie kell h a specifikációból neki mi a fontos,na meg persze vegye kézbe…aztán döntsön…Nekem jelenleg canon 30D-m van,de ez esetben inkább a nikon mellett döntenék,azután,hogy már mind a kettőt próbáltam…

    Válasz

Hozzászólás