Samsung NX10 bejelentés + elő-tesztek

Kicsit elaludtuk az év elejei kezdést, maradjunk is egyelőre a hivatalos dolgoknál. A Samsung végre valahára bejelentette a NX10 nevű készülékét, amiről már kb mindenki tudhatja a specifikációkat.

A végső tudnivalók röviden:

  • Tükör-mentes rendszer (EVF)
  • 14.6 megapixeles APS-C méretű CMOS szenzor
  • NX bajonett
  • 3″-os AMOLED kijelző
  • 720p HD videofelvétel (H.264)

Elő-tesztek

8 hozzászólás

  1. Posted by vam on január 4, 2010 at 19:54

    elég ötlettelen és konzervatív, viszont az aps-c miatt máris legalább olyan érdekes, mint az olympus/panasonic társai. ráadásul a pentax k-bayonet adapter is elég vonzó.

    Válasz

    • Azért annyira nem ötlettelen – pl. AMOLED kijelző -. Már régóta várom, hogy megjelenjen. Bár a béta lépeket nézve egy kicsit talán színzajos ISO1600-on. De ha normális áron lesz, nyáron lehet elcsábulok 😀

      Válasz

      • Posted by vam on január 5, 2010 at 12:05

        kapott egy éppen aktuális kijelzőt, ettől még nem nevezném ötletesnek. 🙂

        igazából én a panasonic l1 vagy lc1 alakját szeretném viszontlátni egy ilyen típusú gépben, azóta se láttam digitális gépet, ami megközelítené őket szépségben, letisztultságban (kivéve leica).

  2. Hát végülis igazad van. Viszont nem értem miért nem K bajonettes a gép. Minek kellett kitalálni megint egy újat – ill. nyilván a profit miatt mert így ha gépet veszel egy darabig objektívet is a Samsungtól fogsz venni -. Szóval én erősen gondolkozom, hogy majd a Fuji S6500-am inkább erre cseréljem nyáron mint egy tükörreflexesre. Kérdés, hogy mi lesz az ára a gépnek és persze az obiknak/adapter(ek)nek.

    Válasz

    • Posted by vam on január 5, 2010 at 17:29

      ha meghagynák a k bajonettet, nem lehetnének kisebbek az objektívek, ráadásul gondolom nem is tudna a már meglévő k-s obikkal gyorsan fókuszálni, mint az olympusok a 4/3-os konvertált obikkal. az új, kis obik direkt erre az élőképes af-re vannak fejlesztve. ja és a váz is mélyebb kellene legyen, hogy megmaradjon az érzékelő és a hátsó lencse közötti távolság, ami k bajonettnél jóval nagyobb, mint a tükörnélküli gépeknél.

      Válasz

  3. Posted by hali on január 5, 2010 at 13:32

    Adamnak.
    A Pixinfon tavaszi forgalmazást, kitobjektívval 160-200 e Ft-os árat vizionálnak.

    Válasz

    • Köszi. Én is pont most olvasom. Hát azért a 160-200 kicsit szerintem sok. Persze ha ez bevezető ár az azért csak esik. Meg látom lesz “olcsóbb” verzió isbelőle. Az biztos, hogy várni kell, hogy kiderüljön a Samsung mennyire gondolja komolyan. Bár ha a többi területet nézem – pl. mobilok – akkor valószínű elég komolyan gondolják a dolgot.

      Válasz

  4. Posted by Luke/ex Hali on február 21, 2010 at 19:20

    Úgy látszik a Samsung nagyon komolyan gondolja a dolgot, látva az NX 10 obik bejelentett roadmap-ját.

    Válasz

Hozzászólás