Fujifilm FinePix Real 3D W1 teszt [magyarul]

A pixinfó is ébredezik téli álmából, itt is van a Fuji 3D fényképezőgépének egy rövid kis tesztje.

Kattintsatok ide a teljes tesztért, lentebb meg az értékelésük található.

Értékelés

A Fujifilm FinePix Real 3D V1-ről egyelőre két dolgot lehet elmondani. Egyrészt rendkívül érdekes, egyedülálló fejlesztés ez a digitális fényképezőgépek között, másrészt lesz még hová fejlődnie sok téren. A 3D hatás nagyon látványos tud lenni ha megfelelő körülmények között sikerül képet készítenünk, vagy szánunk egy kis időt a finomítgatására. Csípőből elkattintott akciófotónk nem minden esetben ad majd megfelelő 3D élményt.

A Fujifilm FinePix Real 3D W1 az „ügyes médiahack” kategóriából kézzel fogható és akár idehaza is megvásárolható géppé nőtte ki magát, ami már magában nagy teljesítmény egy ilyen párja nincs gépnél. Persze ettől még lehet, hogy egyszeri próbálkozás tanúi vagyunk, amit nem követnek majd utódok, és csak a Fujifilm történelmet színesíti.

A cikk megjelenésekor 150 ezer forintos fogyasztói ár ugyan magas, de ebben a jól szinkronizált dupla fényképezőgép mellett benne van a világelsőség és az egyedi technológia is. 2D-s fényképezőgépként természetesen nem szabad megvenni, de mindazoknak akik elsők között szeretnének belépni a 3D-s világba, eljött az idő.

Hozzászólás