Archive for 2010 02 05

Panasonic LX3 gyilkos kompakt a Samsungtól? [F/1.8?]

Egy jól ismert Samsung pletykaforrás hintett el némi porcukrot a dpreview fórumában a Samsung legújabb fejlesztés alatt álló csúcskompaktjáról, mellyel egy egészen új termékvonalat is létrehozhat a gyártó a saját kínálatában. Nincs sok információ róla, de ami van az elég érdekes:

“A Samsung be fog jelenteni egy új szintű P&S (kompakt) készüléket idén.

olvasásának folytatása

Canon vegyesfelvágott [60D, 2000D, PowerShot]

Lehet készülni a jövőheti Canon termékzáporra. Vagy ha zápor nem is lesz, néhány várva várt modell bemutatkozása azért várható. Egyelőre ennyink van:

Canon EOS 60D

Olympus PEN E-PL1 mintavideó

A fenti videón láthatjátok akcióban az újonnan bemutatott Olympus E-PL1 készüléket víz alól videózni egy PT-EP01 vízalatti tokba csomagolva.

Panasonic GF1 vs Olympus E-P2 [Part 1]

Nem feledkezünk meg a tesztekről se természetesen a nagy bejelentések közepette, úgyhogy visszatérünk még a gyökerekhez és a tesztek mellett néhány pletykát is ígérhetünk a mai napra.

olvasásának folytatása

Ricoh CX3 bejelentés

Igen pontosan, épp egy fél évvel a CX2 bejelentése után kituszkolta magából a CX3-at is. Ami érdekes lehet az az új technológiát használó CMOS szenzor és a GR Digital III-tól kölcsönvett zajcsökkentő eljárás és igen jó minőségű LCD kijelzőt is kapott. A többi része mondhatni a “szokásos”: 10 megapixeles felbontás, 10.7x-es optikai zoom (28-300mm) és 720p HD videofelvétel. És mivel késtünk kicsit a bejelentés közlésével, ellensúlyozzuk a dolgot néhány mintaképpel.

sample_01
sample_01

number of pixels 3648 x 2736
Picture Quality Mode Fine
Focal length 4.9mm
(28mm*)
F-aperture F7.0
Shutter Speed 1/540sec.
ISO 100
Exposure Compensation -0.3
White Balance Multi-Pattern AUTO

olvasásának folytatása